Tractari Autoutilitare

Tractari Autoutilitare

Tractari AutoutilitareFirmele de tractari se ocupa, bineinteles, si de tractari autoutilitare. Fie ca utilizeaza platforme, fie ca utilizeaza echipament special pentru metoda clasica, firmele de tractari se ocupa si de acest tip de automobile. De fapt, ceea ce unii nu stiu este ca firmele de acest gen se ocupa de tractarea tuturor automobilelor, unele chiar 24 de ore din 24.

 De ce sa alegem o firma specializata pentru a transporta o autoutilitara?

Chiar daca multi prefera sa apeleze la ajutorul unui prieten atunci cand au probleme cu masina si au nevoie sa fie tractati, acest lucru nu poate fi facut decat in cazul masinilor mici, personale, care nu sunt utilizate in transportul de marfa sau de persoane. Cand vine vorba de tractarea autoutilitarelor, procesul este putin mai sensibil si mai dificil fiind vorba de transportarea in siguranta a unui volum mai mare.

Prima si cea mai importanta constanta care face imposibila tractarea unei autoutilitare prin intermediul metodei clasice este legata de echilibrul si de volumul pe care autoutilitara il are. Daca aceasta este tractata cu un echipament necorespunzator si cu ajutorul unui sofer care nu cunoaste foarte bine procedurile acestui proces, masina tractata se poate dezechilibra usor si se poate desprinde de automobilul care o tracteaza. Daca autoutilitara este folosita pentru transportul de marfa este cu atat mai dificil pentru ca ea trebuie tinuta cat mai stabila, iar acest lucru nu poate fi facut cu ajutorul oricarui fel de automobil. Daca stanga sau cablul de tractare sunt slabe sau instabile, la franare, autoutilitara poate avaria grav masina care o tracteaza, asa ca, cea mai buna varianta ramane apelarea la o firma ce ofera astfel de servicii.

Scopul principal al autoutilitarelor este transportul de marfa, asa ca, daca acestea se defecteaza in timpul unui transport, actionarea cat mai rapida este necesara. Alimentele, caci ele sunt cele mai frecvente marfuri transportate, in special cele cu termen de valabilitate redus, sunt transportate catre distribuitori in timpul noptii tocmai pentru a reduce timpul pe care acestea il petrec in procesul de transport. Astfel ca, daca o autoutilitara incarcata cu astfel de marfa este avariata, necesitatea apelarii la o firma de specialitate este crescuta. Firma de tractari poate, fie sa tracteze autoutilitara cu tot cu marfa, fie sa puna la dispozitie un alt mijloc de transport pentru marfa, iar autoutilitara sa fie tractata direct catre un service.

Bineinteles ca unul dintre motivele pentru care tractarea unei autoutilitare trebuie facuta cu ajutorul unei platforme este si riscul de a bloca traficul intr-o zona aglomerata. Fie ca vorbim despre o autostrada, un drum national sau un oras aglomerat, o masina care tracteaza o autoutilitara, ocupand astfel mult spatiu si fiind nevoite sa circule cu viteza redusa, nu poate bucura niciun participant la trafic nevoit sa reduca la randul sau viteza.

Cand vine vorba de tractarea autoutilitarelor nu ar trebui sa existe alternativa utilizarii unui echipament nespecializat. Platformele raman cea mai buna varianta prin care eliminam orice risc si putem transporta si marfa si automobilul in siguranta.