Tractari auto platforma

Tractari auto platforma

Tractari auto platformaTractarea unei masini nu este chiar atat de simplu de facut. Cei care nu respecta toate regulile existente pot sa aiba probleme cu politia. Privind lucrurile din punct de vedere al legislatiei existente, pot fi chiar probleme serioasa si de aceea este important sa stiti tot ce presupune tractari auto platforma sau tractari auto prin oricare alte metode.

Vom incerca sa raspundem la mai multe intrebari in acest sens pentru a va oferi toate informatiile necesare in momentul in care vreti sa tractati o masina. Sfatul nostru este sa apelati la firme specializate pentru ca acestea au si toate dotarile necesare pentru a face tractarile in regim optim si stiu si care sunt toate normele ce trebuie respectate pentru ca tot procesul sa se desfasoare in conditii perfect legale.

Tractari auto platforma - preturi promotionale

Ce masini putem tracta? Doar masinile defecte pot sa fie tractate insa nu si cele care nu sunt inmatriculate. Prin urmare puteti sa tractati o rabla la cimitirul de masini ci ar trebui sa utilizati o platforma pentru a o duce acolo.  Desigur daca masina inca mai are toate actele in regula si inspectia tehnica periodica facuta o puteti tracta.

Care sunt regulile in ceea ce priveste metoda de tractare? Conform legii ar trebui sa folositi o bara care trebuie sa fie de cel mult  5 metri. Puteti folosi si o sufa flexibila de pana la 5 metri lungime doar in cazul masinilor care au sistemul de franare si directia functionale.

Care e limita de viteza in momentul tractarii? Legea nu impune o anumita viteza insa recomandarea noastra este de a nu depasi 30 km pe ora. Care este motivul pentru care facem aceasta recomandare? Pentru ca fara motor asistarea directiei precum si cea a franarii nu merge si efortul de a le actiona este mai mare. Pentru viteze mai mici persoana care se afla in masina defecta va avea un timp de actionare mai mare.

Este adevarat ca soferul din masina tractata nu este obligat sa aiba permis? Acest lucru nu este adevarat. Conform legii amandoi soferii trebuie sa aiba permis valabil pentru respectivele categorii de vehicule.

Cum vor trebui semnalizate cele doua masini? Masina care este tractata trebuie sa utilizeze semnale luminoase identice cu cele ale masinii care tracteaza. In momentul in care sistemul de iluminare si de semnalizare nu merg se interzice remorcarea pe timp de noapte sau daca nu sunt conditii bune de vizibilitate. In timpul zilei, va fi permisa remorcarea doar dupa ce se aplica pe spatele masinii tractate o inscriptie pe care sa fie “fara semnalizare” si indicatorul alte pericole.

Masinile mici pot sa tracteze masini mai mari? Nu. Masina care este tractata nu trebuie sa depaseasca masa masinii care efectueaza tractarea cu exceptia cazurilor in care este vorba despre masini specializate de depanare.

Pe ce distanta se poate face tractarea? Legea nu prevede nimic in sensul acesta insa de obicei remorcarea se face pe distante cat mai scurte pana in garaj sau pana la cel mai apropiat service auto.

Leea nu prevede daca avem voie sa tractam pe autostrada insa stim ca viteza mica a masinilor pe autostrada impune pericole serioase pentru trafic.