Tractari auto ieftine

Tractari auto ieftine

Tractari auto ieftineMajoritatea oamenilor cauta metode pentru tractari auto ieftine, insa nu pun niciodata in balanta costul unei tractari cu calitatea acesteia raportat la riscurile la care isi expun automobilul. E mai comod si mai avantajos din punctul de vedere al multor soferi sa-si sune un prieten atunci cand raman cu masina pe autostrada sau in mijlocul unei intersectii, dar ce e mai avantajos pentru masina lor?

Sa-mi tractez masina ieftin sau in siguranta?

Daca ramai cu masina blocata pe un camp, pe autostrada sau in mijlocul unei intersectii ai doua variante: suni un prieten sa vina sa te ajute sau suni o firma de tractari auto care te poate duce in siguranta pana acasa sau pana la cel mai apropiat service. Prima varianta este, in aparenta, cea mai buna solutie pentru tractari auto ieftine, insa daca luam in calul aspecte ca siguranta masinii noastre, respectul fata de ceilalti participanti la trafic si alte constante de acest gen, varianta apelarii la o firma de tractari auto, chiar daca presupune cateva costuri, este mult mai avantajoasa.

Cand vorbim despre tractari, vorbim despre instrumente specifice ca sufa, stanga sau cablul de tractare. Acestea au parametrii care variaza si care fac diferenta intre un mod ieftin de tractare si unul sigur. In cazul in care cautam metode de tractari auto ieftine, precum varianta contactarii unui prieten trebuie sa fim constienti si ca acel prieten nu detine un echipament de tractare profesionist. Daca nu avem cunostinte in domeniu nu vom sti niciodata care este grosimea optima pentru o stanga sau rezistenta si dimensiunile unui cablu de tractare. Parametrii acestor ustensile nu par foarte importanti in procesul de tractare, dar o stanga proasta nu poate sustine masina tractata la franare, aceasta putand intra in masina care o tracteaza, iar cablul de tractare daca este tocit sau nu este suficient de puternic raportat la tonajul masinii tractate, poate ceda, iar masina tractata poate derapa si lovi cu usurinta alte automobile sau iesi de pe carosabil.

Pe langa varianta clasica, firmele de tractari au si posibilitatea de a fixa masina pe o platforma si de a o transporta in orice loc dorim, eliminand astfel orice fel de risc precum: neintelegerea semnelor dintre soferul din prima masina si cel din masina tractata, astfel acestia neputand sa se coordoneze in trafic; blocarea unei zone aglomerate pentru ca tractarea clasica presupune si conducerea cu o viteza cat se poate de redusa; daune aparute in urma semnalizarii proaste a avariilor sau in urma echipamentului de slaba calitate; aparitia unor defectiuni si mai mari care pot pune in pericol atat automobilele cat si pe conducatorii acestora .

Se pot produce si defectiuni grave precum cele de la sistemul de franare sau de alimentare. In acest caz orice metode de tractari ieftine trebuiesc evitate pentru ca riscurile sunt cu mult mai mari decat in cazul oricarei alte variante. Apelarea la o firma de specialitate poate salva atat automobilul, cat si viata soferilor.

Mai ieftin, de cele mai multe ori, nu inseamna si mai bun. Cand vine vorba de calitatea serviciilor pe care le alegem este bine sa punem in balanta riscurile si consecintele pe care le pot avea alegerile noastre. O metoda de tractari auto ieftine nu poate fi niciodata o variant mai buna decat cea oferita de o firma de tractari.