Tractari auto ieftine

Tractari auto ieftine

 Tractari Auto Ieftine Cand pleci la drum cu un vehicul trebuie sa ai in vedere mai multe lucruri ce tin de siguranta proprie si a celorlalti, inclusive posibilitatea de a apela la cineva in caz ca masina sau motocicleta este avariata pentru tractare. Acesta fiind doar un exemplu, tractarea auto se poate realiza si in cazul vehiculelor noi. Cel mai corect si legal este sa se apeleze la o firma de tractari auto ieftine, care pe langa profesionalism si experienta sunt accesibile.

  Sunt diverse mijloace prin care se realizeaza tractarea. Prima, si cea mai des utilizata si simpla metoda, este folosirea unei platforme. Acest procedeu implica legarea masinii cu un carlig la masina de tractare dupa care vehiculul este tractat pe platforma unde este si fixat.

  Daca nu exista acces la platforma se poate folosi un dispozitiv de tractare pe doua roti sau o bara de tractare care conecteaza vehiculul de cel care face tractarea, insa aici procedeul trebuie realizat cu atentie intrucat implica corelarea activitatilor rutiere in asa fel incat ceilalti soferi din trafic sa stie cand cele doua vehicule fac o schimbare in modul de conducere, cum ar fi incetinire sau depasire. Pentru siguranta, cei ce realizeaza tractarea prin aceasta metoda pot apela la o varietate de sisteme de franare puternice, inclusiv frane electrice dar si de lumini pe frane, lumini de avarie si benzi reflectorizante (ultimele fiind pentru o extra siguranta).

  O alta metoda este prin intermediul camionului de tractari auto fiind un vehicul ultilizat pentru transportarea vehiculelor cu defectiune, care au fost parcate ilegal. Mai frecvent, dar utilizate totusi, sunt carucioarele de remorcare care pot tracta o masina care este usor de condus. Aceste servicii sunt oferite de catre un operator de servicii de transport rutier de urgenta, in caz in care vehiculele sufera defectiuni sau coliziuni, sau sechestrate pe motive juridice.

  Cand tractezi o masina auto, trebuie sa ii cunosti greutatea, daca franele functioneaza corespunzator. Remorcarea unui vehicul auto este un procedeu legal. In cazul in care, asa cum am mai mentionat si mai sus, nu este posibila dispunerea unui autovehicul de tractari, inevitabil veti recurge la un posesor de autoturism care sa va ajute, insa neavand, poate, experienta. De aceea, urmeaza cateva reguli de baza care trebuiesc vizate atunci cand se efectueaza o tractare de acest gen:

  • soferul autovehicului care va tracta trebuie sa dispuna de un permis de conducere valabil pentru categoria din care face parte autovehiculul respectiv;
  • in baza legii, se va folosi o bara de remorcare de cel mult 5 metri. Mai este permisa o sufa flexibila de 3-5 metri in cazul in care ssitemele de franare si directie functioneaza corespunzator.
  • masina tractata trebuie sa coreleze semnalele luminoase cu masina care tracteaza. Daca nu functioneaza aceste semnale, este interzisa tractarea pe timp de noapte. Pe timp de zi este posibila numai dupa aplicarea iscriptionarii “fara semnalizare” si a indicatorului “alte pericole”;
  • in timpul tractarii, nu se va depasi viteza de 25 km/ora.

In functie de metoda aleasa trebuie avuta in vedere si grija pentru vehicul, in functie de metoda aleasa, unele astfel de metode pot face rau masinii.