Tractari auto cu macaraua

Tractari auto cu macaraua

Tractari auto cu macarauaFirmele de specialitate ofera si alternativa de tractari auto cu macaraua. Aceasta, impreuna cu varianta platformelor de tractare sunt cele mai sigure metode pentru astfel de procese. Cu toate ca aceasta metoda pare periculoasa este mult mai sigura si mai eficienta decat metoda clasica.

De ce sa folosim metode de tractari auto cu macaraua?

Pentru ca procesele de tractari auto cu macaraua, pe cat de instabile par vizual, pe atat de eficiente sunt in practica, vom face o comparatie logica intre aceasta metoda si celelalte, incluzand si tractarile pe platforma.

Atunci cand vine vorba despre siguranta automobilului, cea mai buna metoda pare sa fie platforma de tractare. Metoda de tractare cu stanga sau cablul de tractare nu confera foarte multa stabilitate si siguranta deoarece un echipament necorespunzator folosit de persoane neavizate poate produce automobilului mai multe avarii in procesul de tractare decat avea inainte. Este cea mai ieftina alternativa pentru ca presupune ajutorul unui prieten, nu doar implicarea unei firme de tractare, insa confera cea mai putina siguranta dintre toate metodele de tractare. Iar daca defectiunile automobilului avariat sunt la sistemul de franare sau la cel de distributie, acest tip de tractare nu este deloc recomandat. Si metoda de tractare cu ajutorul unei macarale este destul de sigura, insa, daca echipamentul nu este in perfecta stare si perfect ajustat automobilul risca, la o manevra gresita, sa cada de la o inaltime destul de mare. De obicei, macaraua se foloseste pentru a ridica masinile parcate in zone interzise sau masinile grav avariate in accidente. Asadar, cea mai stabila si mai sigura metoda pentru a tracta un automobil cu avarii medii sau mici este platforma de tractare.

Si din punctul de vedere al timpului pe care il necesita procesul de tractare tot platformele de tractare sunt cea mai buna alternativa. Acestea pot circula cu viteza normala pe carosabil fara riscurile celorlalte metode si fara a produce vreun incomvenient in trafic. Atunci cand tractam masina cu ajutorul unui cablu de tractare sau a altor echipamente viteza de deplasare trebuie sa fie de maxim 40km/h indiferent daca circulam pe un drum national, o autostrada sau in oras. Cand alegem sa tractam masina cu ajutorul unei macarale viteza nu este la fel de mica precum in cazul metodei clasice, insa nici nu poate fi la fel de mare ca cea pe care o are o platforma. Masina se poate balansa in aer daca nu este stabilizata bine.

Modalitatea de tractare cu macaraua, cu toate ca prezinta si unele riscuri este si ea o metoda eficienta si sigura pentru a transporta un automobil catre un service sau catre o alta destinatie. Chiar daca presupune un cost relativ mic spre deosebire de metoda clasica de tractare, siguranta automobilului este categoric mult mai importanta si deci, o firma de tractari avizata este oricand o alternativa mai buna, indiferent de metoda pe care acestia o folosesc pentru transport.

Puteti oricand apela la o firma de tractari auto, atat pentru a solicita servicii 24 de ore din 24, cat si pentru a cere asistenta si sfaturi. Siguranta este unul dintre cele mai importante lucruri si valoreaza mai mult decat costul unei tractari auto.