Tractarea pe doua roti

Tractarea pe doua roti

2_400Tractarea cu doua roti implica tractarea unui vehicul cu cele doua roti din fata dezlipite de sol.  Un dispozitiv de tractare scurt, cu doua roti, o bara de legatura si doua rampe micute pentru fiecare roata, se ataseaza la vehiculul care trebuie sa realizeze tractarea. Dispozitivele de tractare inchiriate pot fi o metoda eficienta de a tracta un vehicul dintr-un punct A intr-un punct B. Oricum tractarea pe doua roti are si dezavantaje. Cele doua cauciucuri care ruleaza pe drum se vor deteriora in plus fata de cele care sunt pe platforma si vor f nevoite sa suporte o greutate mai mare fapt care poate cauza dificultati de conducere ulterioare. Acest fapt poate fi scos din calcul in momentul in care tractarea se face pe o distanta mica sau medie dar poate cauza probleme pe distante mai lungi.

Daca masina are doar tractiune pa fata (puterea motorului este distribuita doar rotilor din fata) tractarea cu doua roti poate fi cea mai buna varianta. O masina cu tractiune pa fata nu are nevoie de interventii speciale: doar cele doua roti din spate se afla pe drum si din moment ce nu sunt conectate la arborele de antrenare (care conecteaza axul de transmisie si motorul) acestea vor rula pur si simplu pe drum. Daca aceste roti nu au legatura cu motorul kilometrajul masinii nu se va modifica.

Daca masina are tractiune pe spate sau tractiune integrala exista unele masuri suplimentare care se iau. In primul rand va trebui sa scoateti arborele de antrenare de la masina. In mod normal atunci cand conduceti rotile se rotesc deoarece arborele de transmisie furnizeaza energia produsa de motor rotilor si arborelui de antrenare. In cazul in care motorul este oprit, rotile care se invart vor pune in continuare si alte piese in miscare. Din nefericire uleiul de transmisie nu este distribuit astfel incat componentele motorului nu sunt lubrifiate si se ajunge la frecare ceea ce poate produce leziuni severe la motor.

Cu arborele de antenare indepartat, rotile nu mai sunt conectate la motor, si acestea se invart pur si simplu de-a lungul drumului. Indepartarea arborelui de antrenare este o operatiune rapida si se face la un mecanic profesonist.

Pentru unii oameni care tracteaza des sunt de preferat platformele pentru ca dezinstalarea si instalarea arborelui de antenare poate fi deranjanta atunci cand se face des. Multi apeleaza la bare de tractare.