Tractarea Motocicletelor

Tractarea Motocicletelor

1_09Daca ai tractat vreodata o masina sau o barca cu alt vehicul uita tot ce crezi ca stii despre tractare. Atunci cand avem de tractat motociclete expertii sunt de acord ca acest mod de tractare este special si necesita actiuni specifice unice atat tehnice cat si de siguranta. In mod cert exista diverse detalii care trebuie luat in consideratie atunci cand se face tractarea unui vehicul. Vei vrea sa stii  ce sa faci ca sa realizezi tractarea in siguranta. Tocmai de aceea se recomanda tractari de proba in zone sigure si deschise inainte de a realiza tractarea in trafic. Trebuie sa stii cum sa incarci motocicleta sau orice alt vehicul de teren (ATV) pe platoforma de tractare pentru a asigura faptul ca greutatea este corect distribuita (regula este ca 60% din greutate sa fie distribuita in fata axului dispozitivului de tractare si 40 la suta in spate. De asemenea trebuie sa se respecte regulile de circulatie si procedurile care se fac in momentul tractarii, ca de exemplu virarea corecta si protejarea celorlalti participanti la trafic.

Motocicletele prezinta multe provocari in timpul tractarii. Sprijinirea poate fi o problema pentru ca motocicleta are doua roti nu patru. Securizarea motocicletei astefl incat sa nu se rastoarne in timpul transportului poate pune probleme mai mari decat in cazul unui ATV. Majoritatea masinilor vin echipate cu sloturi instalate din fabrica pentru a asigura vehiculul in timpul tractarii. Motocicletele si ATV-urile este posibil sa nu aiba aceste elemente in plus. Motocicletele in schimb pot fi culcate pe platforma. Procedurile pot varia in functie de motocicleta, si trebuie incercate mai multe metode pana la iesirea pe carosabil.

  1. Mai intai trebuie sa fii sigur ca ai voie sa remorchezi motocicleta, pentru ca o anumita categorie de permis s-ar putea sa nu iti permita remorcarea unei greutati prea mari. De asemenea trebuie sa fii sigur ca masina are puterea necesara pentru a remorca motocicleta.
  2. Conecteaza remorca la masina. Citeste inainte manualul de  utilizare. In afara de boltul care conecteaza platforma, mai trebuie conectat si sistemul de semnalizare al platformei.
  3. Urca motocicleta pe platforma. Fixeaza motocicleta. O vei putea fixa fie cu niste curele speciale, foarte rezistente la tensiune, fie cu ajutorul unor suporti metalici.
  4. Baga motocicleta in viteza odata ce ai fixat-o pe platforma.
  5. Condu putin cu motocicleta remorcata si apoi verifica iar legaturile.

Trebuie sa testezi mai multe metode inainte sa tractezi vehiculul pe drum, inclusiv sa verifici detalii ca legile statului respectiv cu privire la tractare si asigurarile specifice.