Tractarea in siguranta

Tractarea in siguranta

1_08Pana sa iesi cu masina pe drum avand un vehicul tractat in spate, ai nevoie sa te gandesti la multe lucruri. In primul rand trebuie sa te gandesti cat de mult poate tracta vehiculul tau. Fiecare masina, camion sau SUV are o limita de tractare pentru vehicule, care este de cateva sute de kilograme pentru masinile mici si greutati mult mai mari pentru SUV-uri si camioane. Este important sa stii cat de mult poti tracta si cat de mult tractezi de fapt. Intotdeauna verifica specificatiile masinii cu care realizezi tractarea pentru greutati specifice.

Exista diverse moduri de a realiza tractarea. Cea mai simpla solutie este folosirea unei platforme, ceea ce implica legarea masinii cu un carlig la masinia de tractare, si fixarea vehiculului tractat pe platforma. Rotile masinii nu vor atinge pamantul in timp ce este tractat, si astfel va fi mult mai usor de condus. Vei vrea sa fii sigur ca masina este in forma buna. Verifica rotile platformei inainte de a porni la drum, mai ales daca aceasta este folosita rar si poate pierde presiune in cauciucuri.

Daca nu ai acces la o platforma poti folosi un dispozitiv de tractare pe doua roti sau o bara de tractare pentru a conecta masina la  vehiculul care realizeaza tractarea, dar trebui sa tii cont de fiecare data de numarul de roti al dispozitivului folosit intrucat iti va afecta modul de conducere.

Masina cu care realizezi tractarea are nevoie de un sistem de franare corespunzator, kituri de iluminare si semnale sonore functionale. Din cauza ca spatele masinii va fi obscur din cauza prezentei celuilalt vehicul ceilalti participanti la trafic au nevoie sa stie cand cele doua vehicule incetinesc, sau vor sa se angajeze intr-o depasire. Soferii care tracteaza pot folosi o varietate de sisteme de franare inclusiv frane electrice. In scopuri legale si de siguranta maisnile care tracteaza au nevoie de lumini pe frane, lumini de avarie si de intalnire functionale. De asemenea soferii pot sa ia in considerare benzi reflectorizante pentru extrasiguranta.