Tractarea cu ajutorul platformei

Tractarea cu ajutorul platformei

1_05Tractarea cu ajutorul platformelor este un mod de a transpota un vehicul dintr-un punct A intr-un punct B. Acest mod de tractare implica de cele mai multe ori un camion specializat care are o platforma conectata in spate. De asemenea platformele de tractare sunt folosite pentru masinile avariate care solicita tractarea pana la cel mai apropiat service.

Tractarea cu ajutorul platformei este una din cele mai sigure mijloace de transport petru vehicule. Exista numeroase service-uri care ofera servicii de tractare pentru masni. Unele dintre ele ridica mai multe masini dintr-o regiune in functie de destinatia la care trebuie duse. Utilizarea unui service care foloseste transportul in masa poate fi mai putin costisitoare decat serviciile care implica tractarea individuala.

Platformele au de obicei patru roti plasate una langa cealalta situate in perechi paralele, spre centrul camionului pentru a balansa greutatea masinii si presiunea pusa de aceasta asupra camionului, pentru prevenirea accidentelor. Incarcarea se face de obicei usor. Masina este urcata cu ajutorul unei rampe pe platforma, parcata si asigurata apoi este gata de drum.

Spre deosebire de remorcarea cu bare de remorcare, platformele nu necsita ajustari speciale in partea motopropulsoare a masinii care transfera energie de la motor la roti. In afara de elementele de conectare necesare vehiculelor de remorcare, de asemenea, proprietarul nu trebue sa cumpere piese suplimetare pentru a asigura tractarea masinii. Cu o remorca de tip platforma, masina situata in remorca nu se uzeaza sau avariaza in timpul calatoriei.

Exista unele dezavantaje la tractarea cu platforma. Platformele sunt de obicei mai grele ceea ce duce la cresterea consmului de combustibil. Unele modele de platforme vin cu propriile frane dar cele mici sau medii care utilizeaza franele vehiculului le poate deteriora ca urmare a adaosului de greutate din remorca la greutatea totala bruta (greutatea motorului, vehiculul remorcat, remorca, pasagerii, combustibilul si orice altceva de la bord, greutate care trebuie sa fie oprita de franele vehicululu de tractare).

Pretul este de asemenea un aspect important: o platforma poate fi mult mai ieftina decat alt mijloc de tractare. Pentru usurinta de utilizare si protejarea masinii, remorcarea cu ajuorul platformei este o optiune buna.