Servicii de asistenta rutiera si tractari auto

Servicii de asistenta rutiera si tractari auto

Platforma tractari auto     Tractarile auto si asistenta rutiera sunt pentru multi soferi cele doua lucruri de care n-ar vrea sa auda niciodata. Cu toate astea, la nevoie, nu numai ca vor sa auda, ba mai mult, vor sa stie numere, programe, tarife si informatii suplimentare. Nu degeaba lozinca" zi doamne fereste, pan' te nimereste!".

     Numeroase persoane, bineinteles, exceptie facand cunoscatorii, tind sa incurce, sa omogenizeze si sa nu gaseasca diferente intre cele doua servicii chiar daca, in esenta, acestea inseamna lucruri diferite si se pot, cel mult, doar completa. In timp ce prin asistenta rutiera intelegem ajutorul primit la fata locului, in vederea repararii autovehiculului, depanarii acestuia, dezapezirii sau scoaterii dintr-un loc din care nu reuseste sa iasa fara interventia serviciului de interventie, tractarea auto presupune deplasarea unei masini care nu este capabila sa ajunga "pe roti" intr-un anumit punct, cu ajutorul unei platforme. Asistenta rutiera se poate solda cu tractarea auto, in cazul in care incidentul nu poate fi remediat, catre un service auto sau acolo unde posesorul masinii doreste.

     Firmele care presteaza astfel de servicii o fac contra cost, insa mai exista si situatiile in care in urma unei asigurarii, semnate cu o companie sau cu un service auto, aceste interventii nu preteaza bani. Bineinteles, suma garantiei este stabilita conform unor criterii, de pilda: marca masinii, modelul, anul de fabricatie al motorului si altele. Asigurarile se reinoiesc anual, sunt costisitoare, dar ofera soferilor o siguranta deplina, iar in functie de increderea pe care le-o ofera firma de asigurari pe perioada colaborarii clientilor, acestia vor alege sa reinoiasca sau nu parteneriatul.

     Este de la sine inteles ca nimeni nu isi doreste sa fie nevoit sa apeleze la o firma de asistenta rutiera si de tractari auto, dar in cazul in care inevitabilul se produce si devenim victime ale hazardului este bine sa avem salvat in memoria telefonului un numar cu un astfel de serviciu care sa ne ofere asistenta si ajutor. In cazul in care autovehiculul nu vrea sa raspunda sub nicio forma comenzilor noastre de a porni, iar in imediata apropiere nu se afla niciun service auto, singura rezolvare o reprezinta apelarea la unul dintre serviciile autorizate de mai sus. Numarul mare de astfel de incidente si frecventa acestora a reprezentat pentru multi o afacere profitabila si astfel au luat fiinta numeroase firme care furnizeaza tractari auto si asistenta rutiera, dotate cu sisteme moderne si cu personal instruit. Sunt, insa, si firme neserioase care fie afiseaza tarife incorecte si la sfarsitul intregului proces cer mai mult decat te-ai fi asteptat, fie isi incarca paginile web cu instrumente de care, in realitate, nu dispun pentru a atrage cat mai multi clienti. Atunci intrebarea ramane una pertinenta: de unde sa stim ce firma sa alegem?

Firma tractari auto     Ca de fiecare data cand suntem pusi in fata unei alegeri este bine sa luam decizia optima in functie de niste criterii pe care sa le stabilim in prealabil. In ceea ce priveste domeniul serviciilor de asistenta rutiera si tractari auto paleta de optiuni este vasta, insa primul aspect de care ar trebui sa tinem cont este reprezentat de disponibilitatea firmei, de orarul acesteia. Nu ajunge ca serviciile sa fie prestate doar in timpul zilei pentru ca in cazul in care clientul are nevoie de ajutor tarziu in noapte este neplacut ca acesta sa astepte langa masina pana la ivirea zorilor; prin urmare, politica 24/ 24, 7/ 7 este cea mai indicata. Mai mult de atat, pe langa disponibilitatea temporala, firma trebuie sa dispuna de autospeciale cat mai variate astfel incat sa poata tracta orice fel de autoturism. In vederea acestui aspect, enumeram, tinand cont de modelul platformei auto, urmatoarele categorii de autospecializate: cele cu platforma cu troliu electric sau hidraulic (ridicarea pe platforma se face cu cabluri, cu ajutorul unui motoras); cele cu platforma cu macara folosite in deosebi in cazurile in care autovehiculul nu poate actiona rotile; cele cu carlig care urca masina pe platforma in cazul in care aceasta are distemul de directie stricat. Aceste autospecializate concepute in vederea tractarilor auto functioneaza dupa niste reguli: ele nu au voie sa depaseasca, cu tot cu masa masinii asupra caruia intervin, masa maxima de pe talon si au o asigurare speciala astfel incat, in cazul in care masina tractata pateste ceva, firma sau soferul sa isi asume intreaga raspundere si sa plateasca pagubele.

     Un alt punct asupra caruia trebuie sa fim interesati este strans legat de personalul serviciilor de tractari auto. Acesta trebuie sa fie calificat si sa aiba instrumentele necesare pentru a remedia, in cazul in care se poate, problema masinii. Asistenta rutiera vine inaintea tractarii auto si doar in momentul in care se constata ca la fata locului autovehiculul nu poate fi reparat, masina se tracteaza. Daca firma de asistenta rutiera si tractari auto nu dispune de mai multe platforme, puteti avea neplacerea de a astepta ore in sir pana cand cineva va veni la dumneavoastra, iar in cazul in care aceasta nu are o raza mare de acoperire, asteptarea va fi si mai indelungata. De aceea este responsabil sa apelezi la tractari auto din apropierea locului in care se afla automobilul, acest lucru scutindi-te atat de asteptare, cat si de tariful ridicat (majoritatea firmelor percepand taxe fixe pe langa care se adauga cele in functie de distanta parcursa). Pretul, de asemena, este indicat sa fie unul cinstit si mentionat inca de la inceput. Exista firme de tractari auto si asistenta rutiera care ofera pe langa serviciul propriu-zis si alte beneficii, de exemplu: recomandari de service-uri auto, detalii despre eventualele avarii ale masinii, locuri in care ar putea sa se odihneasca in cazul in care sunt departe de casa, dar si suport moral atunci cand soferii vad in accidentarea unei masini o tragedie.

Macara tractari auto     In cazul in care va aflati in situatia neplacuta de a apela la o firma de tractari auto interesati-va in primul rand de posibilitatea acesteia de a va oferi asistenta rutiera si incercati sa va pastrati pe cat posibil calmul pana cand aceasta va sosi la locul in care va aflati. Astfel de servicii nu fac altceva decat sa va ofere ajutorul atunci cand aveti nevoie si sa va faca sa va simtiti in siguranta, atat dumneavoastra, cat si cu privire la automobilul tractat.