Remorcare auto

Remorcare autoProcesul de remorcare auto este cel mai simplu de utilizat si, daca detinem echipamentul necesar, putem elimina si costurile solicitate de o firma de tractari auto. Cu toate ca putem cere ajutorul unui prieten este mult mai sigur sa lasam asta in seama unui om care stie cum trebuie utilizat echipamentul de tractare si care este cel mai favorabil raportat la tipul automobilului.

Sunt sigure serviciile de remorcare auto?

Prima solutie la care ne gandim atunci cand ramanem blocati pe drum cu masina este sa sunam un prieten caruia sa ii cerem ajutorul. Aceasta este cea mai la indemana metoda pe care alegem sa o folosim. Remorcarea auto este insa si un proces relativ delicat, iar cu utilizarea echipamentului necorespunzator ne putem pune in pericol automobilul.

Echipamentul de remorcare trebuie sa fie fabricat din materiale de cea mai buna calitate, potrivit pentru automobilul pe care dorim sa il tractam si utilizat cu atentie. Daca avem cea mai mica indoiala cu privire la rezistenta echipamentelor si la utilizarea acestora este bine sa contactam o firma de tractari , fie pentru a solicita asistenta, fie pentru ca acestia sa ne vina in ajutor cu echipamentele potrivite. Daca, sper exemplu, cablul de tractare prezinta urme de tocire sau nu este confectionat dintr-un material suficient de rezistent incat sa sustina greutatea masinii ce urmeaza sa fie tractata, acesta poate ceda, iar masina din urma poate sa avarieze alte masini, poate parasi partea carosabila si poate vatama soferul acesteia. Astfel, un cablu necorespunzator poate provoca daune considerabil mai mari raportat la costurile pe care le-ar solicita o firma de tractari pentru a pune la dispozitie un echipament corespunzator. Sunt, de asemenea, esentiale si dimensiunile pe care o stanga le are. Daca aceasta nu este suficient de groasa si rezistenta si nici nu este prinsa bine, la franare poate ceda si poate face masina tractata sa se izbeasca de masina care o tracteaza.

Cel mai mare dezavantaj al acestei modalitati de tractare, pe langa pericolele la care ne expunem folosind un echipament necorespunzator, este legat de viteza mica de deplasare si implicit timpul mare pe care il presupune remorcarea. Indiferent de calitatea echipamentelor utilizate, viteza de deplasare a celor doua masini trebuie sa fie intre 30 si 40 km/h. Acest lucru ingreuneaza traficul din jur si ne determina sa pierdem foarte mult timp pana la destinatie, spre deosebire de timpul redus pe care l-am obtine apeland la metoda de tractare cu platforma.

Chiar daca cel mai mare avantaj al remorcarii auto este eliminarea costului perceput de o firma de tractari, exista si situatii in care acest procedeu este imposibil. Cand vorbim despre accidente rutiere grave, despre defectiuni la sistemul de franare, despre producerea acestor evenimente neplacute la mare distanta de casa sau noaptea este practic imposibil sa evitam contactarea unei firme de tractari careia sa-i solicitam o platforma sau o macara.  Pe de alta parte, remorcarea nu se aplica in cazul tuturor automobilelor – scuterele, motoscuterele, ATV-urile, utilajele agro-industriale si asa mai departe, nu pot fi tractate cu ajutorul acelorasi metode.

Asadar, procesul de remorcare este unul nu tocmai sigur, iar daca exista varianta apelarii la o firma de specialitate, siguranta automobilului nostru merita costurile percepute de astfel de firme.