Procedura de tractare

Procedura de tractare

1_04Sunt numeroase motive pentru care vehiculele trebuie sa fie tractate. Poate fi pentru ca sunt parcate in locuri gresite, cand proprietarul este arestat, cand o persoana solicita ca masina sa ii fie tractata sau din alte motive. Exista cateva proceduri de urmat in fiecare din aceste cazuri si nerespectarea acestora poate duce la actiuni ilegale.

Desgur, legislatia in aceasta privinta variaza intre diverse state sau regiuni.

Atunci cand politia sau administratia orasului, de exemplu este implicata intr-o tractare, indiferent ca fac acest lucru in urma unei arestari sau in urma unei parcari ilegale exista numeroase hartii care trebuie semnate. Autoritatile trebuie sa completeze documente si persoana care detine masina trebuie sa completeze si sa semneze hartii. In aceste cazuri exista si taxe care trebuie platite.

Orice tip de tractare care intra in aceste doua categorii trebuie sa fie legala. Exista diferite legi si reguli pentru fiecare oras sau stat. Daca o persoana simte ca i-au fost incalcate drepturile are dreptul de a actiona in consecinta si de a apela la organele legii din zona respectiva.

Compaiile de tractare au un interval de doua ore in care sa anunte politia ca un vehicul a fost tractat. Daca persoana careia ii apartine vehiculul nu il ridica in doua zile va primi o notificare scrisa din partea politiei. Acest lucru se face de obicei prin posta recomandata astfel incat proprietarul sa fie nevoit sa semneze plicul la primire. Proprietarul va trebui sa plateasca taxe pentru a recupera masina, inclusiv taxele de gazduire a masinii din momentul in care s-a primit instiintarea si pana la ridicare. In cazul in care un garaj detine o masina tractata pentru neplata, la 30 de zile dupa ce s-au terminat toate reparatiile facute masinii proprietarul va primii o notificare ca masina va fi vanduta. Daca proprietarul nu reactioneaza va fi anuntat ca este actionat in instata dupa 90 de zile de la primirea instiintarii.

Companiile de tractare nu pot face nimic masnilor pana cand procedura nu este finalizata. Aceste legi si intervalele de timp pot varia dar in general sunt destul de asemanatoare. Daca nimeni nu se asteapta ca cineva sa mai ridice masina compania de tractare are inca restrictii in a face reparatii, a folosi sau a vinde masina. Compania trebuie sa astepte timpul legal inainte de a realiza una dintre aceste actiuni.

Vehiculele trebuie tractate intr-un mod corect  in functie de masina si dispozitivul de tractare nu trebuie sa depaseasca 30mp pe drumurile avariate. Vehiculele tractate trebuie sa fie depozitate la compania de tractare si aceasta trebuie sa fie deschisa la ore rezonabile in timpul zilei. Compania nu poate da sau primi bani in plus fata de ce este legal.