Platforme tractari auto

Platforme tractari auto

Platforme tractari autoPlatformele de tractari auto raman una dintre cele mai sigure metode de tractare din toate punctele de vedere. Este cel mai stabil mediu pe care o masina poate fi transportata si sunt avantajoase pentru orice tip de drum. Fie ca ai nevoie sa transporti masina pe un drum de tara, pe o autostrada sau intr-un oras aglomerat, aceste platforme sunt cel mai sigur mediu pentru masina ta.

De ce sa aleg platforme de tractari auto?

Cel mai important motiv pentru care este avantajos sa utilizam platforme de tractare auto este siguranta si stabilitatea masinii noastre. In momentul in care o masina este tractata cu ajutorul unei platforme ea este automat ferita de  orice risc la care era expusa in momentul in care ar fi fost tractata cu ajutorul unui cablu de tractare sau a altor metode. Masina nu mai poate fi avariata si nici nu mai poate avaria alte automobile, iar in cazul unor defectiuni la sistemul de franare riscurile sunt eliminate complet deoarece masina este urcata si coborata de pe platforma cu ajutorul altor mecanisme in afara propriului motor.

Un al motiv important pentru care o platforma de tractare este mult mai eficienta este controlul pe care il ai asupra automobilului. Nu mai risti sa nu intelegi semnalele celui ce-ti tracteaza masina, nu risti ca stanga sa fie prea slaba si sa cedeze la franare sau sa cedeze cablul de tractare, iar masina fie sa ramana pe loc, fie sa derapeze, oprindu-se doar la un impact. De obicei, o astfel de procedura de tractare executata prin metoda clasica duce la o evidenta ingreunare a traficului deoarece prima masina nu trebuie sa depaseasca 40 de km/h, iar toate plecarile de la semafor sau din sensurile giratorii se fac doar cu o viteza cat se poate de mica pentru ca niciuna dintre masini, in special cea tractata sa nu se destabilizeze.

Cum timpul reprezinta una dintre cele mai mari probleme ale tuturor oamenilor, aceste platforme de tractari auto economisesc timp pretios. Timpul nu ar fi neaparat o problema, insa in cazul in care masina tractata prezinta scurgeri sau defectiuni la sistemul de transmisie sau de alimentare, aceasta trebuie tractata pana la primul service in cel mai scurt timp. Metoda clasica de tractare, cu ajutorul altei masini, ar incetini considerabil timpul necesar tractarii si cel mai probabil in acel timp s-ar putea produce si daune suplimentare. Astfel, timpul este si el o constanta care trebuie luata in calcul in tot acest proces.

Oamenii prefera sa apeleze la metode de tractare ieftine, la prieteni, rude sau cunostinte, motivul principal fiind costurile inchirierii unei platforme de tractare. Sunt foarte putini care stiu insa ca de la dealeri, pana la cele mai mari companii auto au in prezent contracte cu firmele de asigurari si cele de tractari, costul unei tractari fiind de multe ori suportat de asigurare. Pentru ca banii reprezinta un lucru mult mai important decat siguranta noastra si a automobilului nostru, preferam sa apelam la metode neconventionale de tractare in detrimentul unor platforme special create pentru un astfel de proces, doar pentru a evita un cost de 2-300 de lei.