Ce facem cand masina se strica pe drum

Ce facem cand masina se strica pe drum

2_08Daca masina are probleme in timp ce o conduceti  incecati sa va opriti pe partea dreapta a drumului cat ma repede cu putinta, mai ales daca sunteti in rampa. Cat timp deplasati vehiculul pe drum tineti cont de urmatoarele sfaturi:

Incercati sa miscati masina pana cand treceti de zonele cu curbe. Aceasta procedura va ajuta atunci cand sunteti gata sa va intoarceti in trafic deoarece veti vedea traficul din sens opus.

In cazul in care motorul moare chiar pe autostrada ramanenti in masina. Statul intr-un vehicul variat in trafic poate fi enervant dar traversarea unei autostrazi de mare viteza pe jos este sinucidere.

Daca avaria are loc dupa lasarea intunericului, aprindeti si luminile din interorul masinii astfel incat sa fiti vizibil. In cazul in care motorul este operabil pastrati-l pornit pentru a nu vi se descarca bateria.

Autostrazile foarte circulate au de obicei si un ofiter de trafic care va va repera.

Daca ati reusit sa parcati pe marginea drumului amintiti-va sa faceti urmatoarele lucruri:

Este important sa-ti pastrezi calmul si sa aduci masina pe partea dreapta a carosabilului, pe cat posibil sa nu incomodeze in niciun fel ceilalti participanti la trafic. Astfel te asiguri ca nu exista riscul ca un alt automobil sa te accidenteze din spate. 

    2. Suna specialistii in tractari auto si asistenta rutiera.

    3. Nu uita sa pornesti avariile. Astfel te asiguri ca esti vazut de ceilalti conducatori auto si ulterior de soferul firmei de tractari care va interveni. 

    4. Asigura-ti o vizibilitate si mai buna prin folosirea triunghiurilor reflectorizante. Instaleaza-le in partea din fata si din spate a masinii. Intre localitati distanta dintre triunghi reflectorizant si automobil poate fi chiar si mai mare de 30 m, pentru a avertiza din timp participantii la trafic. 

    5. Ramai in masina si asteapta platforma de tractari. Pastreaza o oarecare doza de precautie cu cei care se ofera sa te ajute. Daca ti se pare ceva suspect spune-le ca ai chemat deja ajutor si va ajunge in cateva minute. 

    6. Fi sigur ca ai tot timpul in masina o trusa medicala completa si stingatorul. In cazul in care esti implicat intr-un accident acestea pot salva vieti!

    7. Daca este noapte si nu esti prins in trafic aprinde luminile de avarii si plaseaza marcatori reflecotirzanti in fata si in spatele masinii pentru a semnaliza prezenta ta si intra inapoi in masina. Daca nu ai faruri sau semnalizatori reflectorizanti, aprinde luminile interioare sau lasa usa aflate pe partea cu marginea drumului deschise pentru ca luminile interioare sa ramana aprinse.