Camioanele de tractari auto

Camioanele de tractari auto

1_10Un camion de tractari auto (de asemenea, numit un sabotor, un camion de defalcare, camion de recuperare) este un vehicul utilizat pentru transportul de vehicule cu motor cu handicap sau ilegal parcate la o altă locație (în general, un garaj de reparații sau lot confiscat), sau pentru a recuperarea de vehicule care nu mai sunt pe o suprafață carosabila. Mai putin frecvent, carucioarele de remorcare pot transporta o masina care este într-o stare usor de condus; acest lucru este diferit de la operatorii de transport auto care transportă în mod regulat mai multe masini simultan.

Serviciile de remorcare sunt, în general, furnizate de către un operator de servicii de transport rutier de urgență. Vehiculele sunt de multe ori remorcate în caz de defecțiuni sau coliziuni, sau pot fi sechestrate, din motive juridice.
Camionul de remorcare a fost inventat in 1916 de Ernest Holmes, Sr., din Chattanooga, Tennessee. El a fost un muncitor de garaj care a fost inspirat pentru a crea invenția, după ce a fost fortat sa retraga o mașină dintr-un pârâu, folosind blocuri, frânghii, și șase bărbați. Un design îmbunătățit l-au condus la fabricarea de distrugatoare.  Un muzeu în Chattanooga numit Remorcarea International dispune de distrugatoare restaurate, de epocă și afișează  jucării, unelte, echipamente, și istorii picturale ale industriei de tractari auto.
Tractările auto sunt operate de obicei de către întreprinderile private, cu excepția celor implicare in tractari pentru autostrăzi mari și drumuri cu taxă, în cazul în care autoritatea de drum poate opera la tractări auto pe portiuni determinate de drum. Întreprinderile care operează o flotă mare de vehicule, cum ar fi companiile de transport cu autobuze școlare sau servicii de livrare pachet, de multe ori dețin unul sau mai multe utilaje de tractări auto în sensul de remorcare a propriilor vehicule. Departamentele guvernamentale cu flote mari (cum ar fi departamentele de poliție, pompieri, autoritățile de transport și departamente de lucrări publice din marile orașe) au deasemenea tractari auto similare proprii. Camioanele departamentelor de poliție pentru tractări auto pot fi de asemenea folosite pentru a confisca alte vehicule si pentru a le tracta la sediu.

În statele australiane New South Wales, Queensland și Victoria există o lege a Camioanelor de remorcare  și tractări auto acestea fiind identificate prin numere de înmatriculare care se termină în "TT". Un exemplu de statut care reglementează funcționarea de tractări auto și industria de remorcare, în general, este Actul Victorian de accidente de remorcare.