Avantaje firma de tractari auto

Avantaje firma de tractari auto

Avantaje firma de tractari auto

Firmele de tractari auto pierd teren in fata variantelor ieftine si nesigure pe care le aleg soferii atunci cand raman blocati cu masina in mijlocul drumului. Oricarui sofer i s-a intamplat macar o data sa aiba nevoie de o firma de tractari, dar, pentru ca majoritatea vor si eficienta si costuri reduse, aleg varianta tractarii masinii cu ajutorul unui prieten, chiar daca, de cele mai multe ori este mult mai nesigur.

De ce sa alegem o firma de tractari auto?

            Pentru a evita un cost de 150-200 de lei, majoritatea oamenilor risca siguranta lor si a masinilor, preferand ajutorul unui prieten in detrimentul unei firme de tractari auto. Exista totusi avantaje evidente pe care o firma de acest gen le are:

  • Evitam agitatia din trafic si riscul ca ceilalti sa nu observe ca suntem tractati.

Atunci cand apelam la ajutorul unui prieten exista o multime de conditii pe care trebuie sa le indeplinim pentru a ne deplasa corespunzator in trafic – trebuie sa existe semnale clare intre cei doi soferi pentru fiecare manevra, masina tractata trebuie sa aiba avariile pornite, dar la intersectii trebuiesc oprite pentru a semnaliza, viteza trebuie redusa pana la 30-40 km/h si asa mai departe. Toate aceste lucruri pot fi evitate contactand o firma de tractari auto. Aceasta va ridica masina, o va pune pe o platforma si nu va mai fi necesar niciun alt efort suplimentar, masina de tractari putand circula in orice fel de trafic ca oricare alt automobil.

  • Evitam riscurile avarierii masinii.

In momentul in care alegem sa apelam la un prieten pentru a tracta masina pana acasa sau pana la cel mai apropiat service, ne asumam riscul unei posibile avarieri, fie din cauza masinii care ne tracteaza, fie din cauza unui impact cu un alt automobil. Exista multe cauze care pot duce la o avariere in astfel de situatii – lipsa semnalelor clare de avertizare intre soferul din prima masina si soferul din masina tractata (Daca de la inceput cei doi soferi nu isi stabilesc semnale clare pentru frane si alte manevre exista posibilitatea ca la nevoie cei doi sa nu isi inteleaga semnalele, prima masina sa franeze sau sa incetineasca, iar cea tractata sa o izbeasca); daca nu se respecta o viteza minima si daca masinile nu sunt bine semnalizate si bine legate, masina tractata poate, fie sa derapeze si sa intre in coliziune cu alte automobile, fie pot aparea si alte defectiuni care pot face soferul masinii tractate sa piarda controlul volanului si sa dezechilibreze si prima masina datorita echipamentului neprofesional. Astfel, daca alegem o firma de tractari auto evitam orice risc de avariere pe care ni-l asumam apeland la metode neconventionale. Masina va fi stabilizata pe o platforma si transportata, fie poate fi tractata cu echipament special si de cea mai buna calitate si masini special semnalizate.

Exista si varianta unei avarieri grave, cum ar fi una la sistemul de franare, unde este obligatoriu nevoie de o firma de tractari auto pentru ca riscurile la care ne supunem sunt mult mai mari decat cele mentionate in cazul unei avarieri minore.