Asistenta rutiera

Asistenta rutiera

Asistenta RutieraNe-am gandit sa facem acest articol pentru ca tocmai a luat sfarsit o iarna dificila si vrem sa va dam cateva sfaturi in ceea ce priveste modul in care va intretineti masia pentru a o mentine in cea mai buna stare. Trebuie sa va aducem aminte ca o masina intretinuta corect va scapa de nevoia de asistenta rutiera. Desigur, pot sa apara si situatii neprevazute in care sa fiti nevoiti sa apelati la firme de tractari auto insa de cele mai multe ori veti vi salvati daca va intretineti masina in mod corespunzator.

Sfaturile din acest articol va ajuta si sa evitati cheltuielile majore atunci cand mai multe piese se strica si veti evita implicit si disconfortul de a nu va putea continua calatoria si de a vi nevoiti sa asteptati pana cand o firma de tractari va veni sa va ajute.

Asistenta rutiera

Se recomanda, daca acest lucru este posibil, sa aveti grija de masina cat mai des si in special pe timpul iernii. Spalati masina in spalatorii profesionale. Daca pastrati masina curata nu va mai priveste nimeni urat daca nu ploua recent afara si reusiti sa va pastrati si vopseaua in conditii cat mai bune pentru o perioada cat mai lunga de timp. Dupa ce se termina iarna mergeti la o curatatorie pentru a o spala. Este important sa facem asta in special iarna pntru ca sarea de pe sosea ataca in timp si instalatia electrica deoarece aceasta este facuta din cauciuc. Cu timpul, efectele pe care le are sarea asupra masinii sunt devastatoare, vopseaua se matuieste si se subtiaza, sticla de la faruri pateste acelasi lucru, garniturile de la usa si de la geamuri se vor slabi, balamalele de la usi scartaie si apar probleme la instalatia electrica a masinii.

Faceti reviziile la timp, respectand indicatiile producatorului si cititi si sfaturile pe care le dau cei de la asistenta rutiera. Va recomandam sa citit si manualul masinii pentru a afla intervalele de service si sa faceti mereu schimbul de ulei, schimbul de filtre si sa schimbati filtrele de polen la intervalele recomandate chiar daca nu ati facut numarul de kilometri specificati intre revizii. De regula uleiul este recomandat pentru 15000 de km insa intervalul acesta nu va garanta uzura minima a motorului. Astfel pentru persoanele care tin la masina lor recomandat sa nu depaseasca 10000 de km fara sa schimbe uleiul.

Alegeti ulei de calitate. Cand faceti schimbul de ulei va recomandam sa alegeti marcile cunoscute de ulei care exista pe piata si care produc ulei de motor de calitate. Daca alegeti piese la preturi cat mai mici veti avea impresia ca faceti si economii insa pe termen lung pot sa apara costuri mai mari. De exemplu,  uleiul sintetic are proprietatea ca moleculele sale au toate aceeasi dimensiune. Din acest motiv veti creste considerabil durata de viata a motorului. Momentul in care alegeti produsele pentru revizie nu este un moment bun de a face economii financiare pentru ca va doriti cu siguranta sa beneficiati de masina pe care o aveti pentru cat mai mult timp.