Alegerea companiei de tractare

Alegerea companiei de tractare

1_07Daca masina are o avarie si se afla pe marginea drumului poate sa va determine sa alegeti prima firma de tractare care va iese in cale. Alegerea firmei e tractare poate avea consecinte serioase, companiile care nu stiu ce fac pot deteriora autovehiculul, iar companiile fara scrupule vor avea taxe uriase.

1. Gasiti compania care este specializata pe nevoile dumneavoastra. Fiecare firma de tractare trateaza problema in felul sau in functie de nevoile clientului si unele au servicii pe care le prefera si in care se specializeaza. Camionul de tractare si opratorii trebuie sa aiba experienta in tractari similare.

2. Faceti-va o idee clara despre ce s-a intamplat

De mult ori companiile de tractari primesc apeluri de la soferi isterici aflati pe marginea drumului. Acest lucru nu ajuta pe nimeni sa isi dea seama ce s-a intamplat. Ramaneti calm si explicati exact despre ce aste vorba atunci cand vorbiti cu operatorul sau cu soferul amionului de tractare.

3. Intrebati despre onorariul lor si despre distanta pe care sunt dispusi sa realizeze tractarea

Unele companii vor incerca sa va perceapa taxe pentru tractarea peste granitele unui stat, tipuri speciale de tractare sau tipul de vehicul. Ar trebui sa specifice de la bun inceput taxele si distanta pe care se realizeaa tractarea, iar daca tractarea poate fi acoperita de asigurare trebuie sa specifice documentele necesare.

Multi dintre noi suntem tentati sa alegem firma de tractari auto in functie de tarifele pe care le practica. Nu intotdeauna se dovedeste a fi cea mai buna optiune si, in unele cazuri, se dovedeste a fi mai costisitor pe termen lung.

Daca nu alegem o firma de tractari(numai) dupa pret, ce factori trebuie sa luam in considerare?

De cele mai multe ori cand ai nevoie de o firma de tractari este pentru ca e o urgenta. Nu este ceva ce poti planifica, deci se poate intampla oricand. Alege firmele de tractari cu program non-stop. Fiind oricand la dispozitia clientului e o dovada de respect si seriozitate in servicii.

Vezi parerea celorlalti clienti care au apelat la serviciile firmei de tractari pe care vrei sa o alegi. Astfel stii dinainte calitatea seriviciului oferit de firma la care ceri ajutor.

Un alt factor important care trebuie luat in considerare este timpul de interventie. Cu cat problema este rezolvata mai repede, cu atat stresul, grijiile si proasta dispozitie ne bantuie mai putin. Mai ales in situatii exceptionale, cand suntem presati de timp si fiecare minut conteaza, durata interventiei este cruciala.

Calitatea serviciului de dispecerat este si el un factor care trebuie luat in considerare. In momentul in care apelam la o firma de tractari auto trecem printr-o situatie delicata. Avem probleme cu masina si asta ne face frustrati, ingrijorati, in unele cazuri panicati. Sfaturile si atitudinea vocii din spatele telefonului sunt foarte importante in astfel de momente si au un impact major asupra dispozitiei clientului.

Indiferent daca aveti o defectiune mecanica, ati ramas fara combustibil, sau ati avut un accident tractarea nu este un lucru placut. Petrece macar cateva minute pentru alegerea firmei de tractare si vei putea salva bani si frustrari ulterioare.