4 Elemente importante in tractare

4 Elemente importante in tractare


1_06Cunoasterea capacitatii de tractare:

Inainte de a incepe tractarea este bine de stiut capacitatea de tractare a vehiculului. Tractarea unei greutati foarte mari poate cauza o serie de probleme indiferent cat de mare si puternic este motorul. Primul lucru care trebuie facut este citirea manualului vehiculului, care trebuie sa dea anumite specificatii cu privire la greutatea ce poate fi tractata.

Cunoscand cat de mult poate tracta masina va determina ca vehiculul sa ramana in siguranta si de asemenea va ajuta la o tractare sigura. Odata ce stii cat de mult poate tracta masina si cum se plaseaza masina ce trebuie tractata procesul de tractare va fi simplu.

Distributia exacta a greutatii.

Este intotdeauna bine sa se inceapa incarcarea masinii cu obiectele grele mai inatai, asigurarea acestora pentru a nu se misca in timpul tractarii. Pchetele mici trebuie sa urmareasca si sa umple spatiile dintre obiectele mari. Centrul de greutate trebuie sa fie scazut si 60% din greutate trebuie sa fie in fata. De asemenea trebuie echilibrate cele doua parti ale masinii pentru a reduce sansele de rasturnare.

Verificarea oglinzilor

Daca sunteti la volanul unui camion mare sau a oricarui vehicul fara o vizualizare buna in oglinzi, trebuie sa intelegeti importanta pozitionarii oglinzilor. Fara abilitatea de a vedea masinile din spate deplasarea poate deveni periculoasa.

Oglinzile laterale sunt de obicei de doua tipuri: cele normale si cele cu camp viziual extins. Oglinzile normale sunt asemenatoare celor care se gasesc la orice masina sau camion. Oglinzile cu camp vizual extins permit soferilor sa vada ambele parti laterale si traficul apropiat. Acestea sunt de obicei mai mari si mai inalte decat cele normale si sunt necesare daca tractati un vehicul ce va blocheaza ambele laterale.

Iluminarea drumului

Atunci cand conduceti noptea este cunoacut ca aveti nevoie de toate luminile functionale. Un far ars sau lumina de frana arsa poate pune ceilalti participanti la trafic in dificultate, si politia poate sa va amendeze.

Este important sa aveti luminile in stare perfecta de functionare si la tractare, la vehiculul tractat. Legile in multe state pot cere ca un vehicul tractat chiar daca este masina, barca sau altceva sa aiba farurile functionale, franele, luminile din spate si avariile. Toate aceste lumini trebuie sa se sincronizeze cu cele ale vehiculului care realizeaza tractarea, astfel incat in momentul in care vehiculul care realizeaza tractarea franeaza sa se aprinda luminile de frana de la vehiculul tractat.